Normal hours of operation / normale bedrijfsuren: 14:00-04:00 CET

Windows Defender false positives (TrojanWin32)

ChrisTrains-installatieprogramma's worden tijdens de installatie gecomprimeerd (verpakt) om de bestandsgrootte te verkleinen. Verschillende antivirusprogramma's, waaronder Windows Defender (vanaf januari 2019) markeren deze installatiebestanden foutief als een virus (ze worden gewoonlijk gemarkeerd als TrojanWin32 / CryptInject.E). Dit komt omdat de antivirusprogramma's de installatiebestanden niet kunnen 'uitpakken', dus wordt ervan uitgegaan dat ze een bedreiging vormen.
 
Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen uitvoerbare bestanden in een trainingssimulator add-on zitten. Het bevat alleen de gegevens voor de trein of wagen (texturen, geometrie en de simulatiebestanden), dus niets in de installatie kan als kwaadaardig worden beschouwd. Het is puur het onvermogen van de antivirussoftware om het bestand dat deze berichten veroorzaakt uit te pakken.
 
Alle ChrisTrains-installatieprogramma's zijn schoon. Het VirusTotal-rapport voor elk installatieprogramma kan worden bekeken via de link op de productpagina in de winkel. VirusTotal controleert de installatieprogramma's tegen 60 of meer verschillende antivirusprogramma's.
 
Op dit moment is er geen permanente oplossing voor het probleem. Alle installatieprogramma's zijn verzonden naar de verschillende antivirusbedrijven, waaronder Microsoft, in een poging ze op de 'witte lijst' te krijgen, maar ChrisTrains heeft geen controle over de tijd die nodig is om dit te laten gebeuren (als het ooit gebeurt).
 
Voorlopig is de enige oplossing om uw antivirussoftware tijdelijk uit te schakelen tijdens de installatie (en mogelijk ook tijdens het downloaden) als u het Trojan-fout-positieve bericht ziet.